Dakrenovatie Groningen

Wilt u uw dak laten inspecteren door een vakman, of wilt u deze laten renoveren? De dakdekkers van Jongsma Dakbedekkingen zijn er voor al uw dakrenovatieklussen in en rond Groningen. U kunt een offerteaanvraag doen via het contactformulier of direct contact opnemen via 0592 - 23 02 00.

Functie dakrenovatie Groningen

De kwaliteit van uw dak heeft invloed op de uitstraling van uw huis en de waarde hiervan. Daarnaast kan het veel invloed hebben op uw energieverbruik. Een dak krijgt veel te verduren, zeker met onze Nederlandse weeromstandigheden. Harde wind, zware regenval, sneeuw of vorst leiden allemaal tot slijtage aan het dak. Dit kan resulteren in kleine beschadigingen, maar ook in doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. U kunt met dakrenovatie uw dak bijvoorbeeld energiebesparender maken door een betere isolatie. Mocht u alleen een paar kleine beschadigingen aan het dak hebben kan dakreparatie volstaan. Maar mocht uw dak vaak dezelfde beschadigingen vertonen en al een tijdje meegaan, kan het zeker geen kwaad om dakrenovatie te overwegen.

Dakinspectie Groningen

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Dakrenovatie is een manier om dergelijke situaties en onkosten te voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.

Bent u onzeker over de staat van uw dak? Jongsma Dakbedekkingen kan u helpen door een professionele dakinspectie uit te voeren. We raden aan om dit regelmatig te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Groningen

Afhankelijk van het soort beschadigingen, het type dakbedekking en de dakgrootte kunnen de kosten van dakrenovatie variëren. Dakpannen zijn bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en renovatie van een schuin dak is veel meer werk dan renovatie van een plat dak. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden, mocht u uw dak willen laten renoveren. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. Zo zou u het kunnen combineren met het laten reinigen van uw dak, of het plaatsen van dakisolatie.

Daarnaast is het verstandig u te laten verzekeren van goede luchtdichtheid van uw dak, om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen. Vraag u ook eens af of het mogelijk is dat er asbest in uw dak zit. Als dit zo is, kunt u er het beste voor kiezen om de hele dakbedekking te vervangen. Tot slot is het soms handig om, zeker voor de hevigere ingrepen, ook een architect in te schakelen. Soms is dit zelfs noodzakelijk, uw dakdekker zal u hier dan over informeren.

Contact met Jongsma Dakbedekkingen voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Jongsma Dakbedekkingen bieden we een scherp tarief en snelle service, met professionele resultaten. Onze dakdekkers informeren u graag over de mogelijkheden en bieden passend advies over de oplossing voor uw dak. Hierbij kunnen we eventueel ook gelijk met u meedenken over andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker die u met spoed kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Groningen staan wij van Jongsma Dakbedekkingen u graag bij met iedere dakdekkersklus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 0592 - 23 02 00.